keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Varmista onnistunut lomamatka!

Hei,
olen mukana Indiedaysin ja Vermanin yhteistyökampanjassa, jotenka mulla on ilo ja kunnia esitellä teille paria tuotetta, joihin sain tutustua silloin Indiedaysin Inspiration day2014:lla Vermanin pisteellä. Mukaan lähti matkatuotepaketti, joka on alla olevassa kuvassa esitelty.
Pahoittelen jo valmiiksi, etten ajanpuutteen takia jaksa muokata kuvia ^^

Vermanin Melarest on varmasti yksi suosituimmista melatoniini-valmisteista ja sitä saa kaikista apteekeista. Tämä on oivallinen matkalle mukaan, jotta ei sitten tarvi kärsiä aikaero-väsymyksestä. Ilman konsteja ensimmäiset päivät saattavat mennä ihan puihin väsymyksen takia. Tää on myös avuks niille, jotka kärsii unettomuudesta. Melatoniini on ihan luontainen hormoni, jota erittyy ihmisellä muun muassa käpyrauhasesta (käpylisäke). Jotenka tällä vain tehostetaan nukahtamista lisäämällä "tuotantoa" eikä ole siten vaarallista, ja siksi tätä kutsutaankin yöhormoniksi :)
Yks tabletti sisältää siis vaikuttavaa ainetta melatoniinia 1mg. Selostuksen mukaan suositellaan otettavan tyhjään mahaan veden kera hieman ennen nukkumaan menoa 1/2 - 5 tablettia, ja tätä 5 tablettia ei saa siis ylittää!
Itse en ole koskaan kokeillut Melarestia, vaikka meillä sitä omasta takaa kotoota löytyykin. Tätä täytynee kokeilla silloin kun tuntuu ettei uni tahdo tulla, ja olisi vaikka tärkeät kokeet tulossa ja ressi pitää hereillä. Jos ei halua saada unta lääkkeen avustuksella, täytyy illalla vähentää ärsykkeitä hyvissä ajoin, jotta nukahtaminen tapahtuisi mahdollisimman aikasin luonnostaa eli ne padit ja telkkarit kiinni, jotta aistien vilkastuttaminen vähentyisi ja siirtyminen tiedottomaan tilaan kävisi nopeammin. Jätän fysiologiset selitykset sikseen, koska kukaan ei jaksa niitä lukea, vaikka olenkin lukenut farmasian pääsykoetta varten hieman aiheesta :D

Wondermin Blister Defence -rakkolaastareita saa myös apteekeista. Nämä ovat todella kätevät, kun ne saa liimattua uudelleen hyvin ja niitä voi muotoilla vaikkapa saksilla sopivimmiksi minne niitä haluaakaan laittaa.
Itse käytän paljon erilaisia kenkiä, joten ne saattavat hikisinä päivinä aiheuttaa rakkoja jalkoihin. Joten olkaa fiksuja ja varautukaa niihin jo ennaltaehkäsevästi ennen kuin ne inhottavat rakot tulevat kesken lomamatkan. Eräällä etelänreissulla mulle tuli rakkoja jalkoihin koroista, kun siellä päivät käveli pitkin katuja. Sen tietää ettei kadut aina välttämättä ole kovin hygienistä.. Seuraavana aamuna heräsin hirveään särkyyn, varvas turvonnu ja tuntui kuin matoja olisi mennyt pitkin pohjetta, kun kiristi suonia. Samana päivänä lähdettiin onneksi takaisin Suomeen ja lääkäriin päästyäni todettiin verimyrkytys... Joten tässä tilanteessa jokunen rakkolaastari olisi säästäny mut tuskalta :>
Tässä vielä lähikuvaa tästä Wondermin silikonisesta laastarista. Tää kestää suihkua ja pysyy paikoillaan useita päiviä, joten kyseessä on laadukas rakkolaastari :) ei tarvine hermoja menettää temppuilevan rakkolaastarin takia siellä reissussa.
Tuossa vielä ohjeet näiden käyttöön, jos jokusella hukassa tai muuten vain haluaa tutkiskella, jos haluaa varmistaa ettei ole allerginen tietyille ainesosille.

Nyt kun on varmistettu et saadaa aikaerorasitus ja rakot kuntoon, niin toinen tärkeä on maitohappobakteerit! Etenkin kaukaisemmissa maissa tuo bakteerikanta on erilaisempi kuin Suomessa, joten mahaa täytyy myös muistaa matkalla.
Vermanin Relan maitohappobakteerit ovat varmasti monelle tuttuja esimerkiks antibioottien yhteydessä. Näitä Rela tabseja saa mansikan ja sitruksen makuisina apteekeista.
Eli siis 1purutabletti päivässä riittänee pitää masun kunnossa. Kuitenkin liiallisella käytöllä on laksatiivia vaikutuksia ^^ Yksi tabu sisältänee 100miljoonaa maitohappobakteeria, hurjaa :)
Matkalla toimiva maha on kaiken A ja O. Jos maha ei toimi niin kuin pitäisi, niin saattapi loma olla pilalla. Joten kannattaa tällainen purkki ainakin olla matkassa mukana ehkäisemässä, jotta reissusta tulisi onnistunut! Vielä kun mansikalle maistuuvat niin eikös noita syö mielellään :p

Tässä jokaisen rusketusta haikailevan unelma! Etelään kun lähtee niin silloin on monen mielessä, että sais brunaa ja kunnolla. Eihän sitä etelästä takasin Suomee voi tulla ihan valkosena ;-) Bioteekin aurinkokapseleita saa vähän kaikkialta, apteekeista ja hyvinvointikaupoista.
Ohjeina siis viikkoa kaks ennen varsinaista auringonottoa syörään 2 kapselia päivässä. Sen jälkeen napsitaan yks päivässä rusketuksen tehostukseen läpi kesän. Muistakaa että annostusta ei saa ylittää ja veden kanssa tämäkin kapseli. Tää sisältää siis pääasiassa karotenoideja eli alfa- ja beetakaroteenia. Kyseessä on ravintolisä, joka buustaa rusketusta ns luonnollisilla ainesosilla sisäisesti. Jos ei ole varaa kyseisiin ravintolisiin ja haluaisi silti kauniin rusketuksen, syö porkkanoita ja muita värikkäitä vihanneksia (sisältää beetakaroteenia). Kohtuus kaikessa, ettei itse vain muutu porkkanan väriseksi ;)
Tätä voi käyttää ympäri vuoden, jotta rusketus "pysyy" talvellakin, mutta tässä tapauksessa värit varastoituvat rasvakudoksiin ja näin iholle muodustava väri (rusketus) tulee eri periaattella kuin auringosta "saatava", mikä on vain hyvä asia! Auringon tuottama rusketus on vain ihon muodostamaa melaniinia, joka suojaa eli imee ylimäärän ultraviolettisäteilystä. Siispä ruskeampi iho suojaa paremmin haitallisilta säteilyiltä kuin vaalea iho. Liiallisella auringonotolla on huonotkin puolensa, se kuivattaa ihoa (tuhoaa kollageenisäikeitä) ja näin se vanhenee ja ryppyyntyy ennenaikaisesti -> uusi ongelma. Etenkin vaaleaihoisilla on suuri riski sairastua melanoomaan, ihosyöpään, liiallisella altistuksella. Teitä on varoitettu ;-)
 Itse aloitin popsimaan näitä tuossa maanantaina eli tänää tuli otettuu 6. kapseli ja vielä loppuviikko mennään 2kapselia per päivä ja sitten vain 1 per päivä koko kesä. Tuossa eilen tuli käristeltyy itteää koko päivä auringossa kun luin pääsykokeisiin. Kyllä se väri "tarttuu" hyvin täällä Suomessakin :) Tällä hetkellä siis käytössä lisäksi aurinkoöljy ja rusketuksen jälkeinen öljy, joka korostaa rusketusta. Ehkä joku päivä tänne pääsee kuva mun rusketusrajoista näkyviin ;p

Nyt teitä on opastettu, kuinka saada lomasta onnistunut! Ja miksei ihan arkipäivästäkin vain :)

Näihin kuviin ja tunnelmiin...
-satuer

edit 13.5: tekstiä muokattu sopivammaksi...

ps. Aurinkokapselit on tuottanu tulosta! Iho on kullanruskea, vaikkakin aurinkoa ottanu viimeks pääsiäisenä ja silloinkin nyt ensimmäisiä kertoja keväällä. Rusketus on tasainen ja jopa mun kalkkilaivan kapteenin naama näyttää eloisammalta. En olis ikinä uskonut, mut taisin just löytää talveks pelastuksen, nuo ihanaiset ruskeanpunaiset kapselit <3 pienen laskeskelun mukaan 15€:lla saa 50kapselia eli se tarkoittanee et 30snt/pv ja näin se tekee kuukaudessa 9€ ja sen mä olen valmis maksamaa, ettei tarvii mihinkää solkkuihin ja itseruskettaviin sortua :-)

Loppuun hehkeä rusketuskuva pääsiäisen hellepäiviltä...
.. Tais jotain rajanpoikasta ilmestyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti