maanantai 27. lokakuuta 2014

Hahaa, long time no see!

Heloouu,

siitä onkin jo rutkasti aikaa, kun tänne viimeks raapustelin. Syynähän on se et uus koulu alkoi ja on kaikkea sähellystä uudessa kodissa ja kaupungissa. Mut tosiaan sen vuoks oma kuntoiluki jääny ihan kokonaa, et alkanu ahistaa, ku ei oo liikkunu tai tehny mitää ja energia vaa patoutuu kroppaa. Ja paino nousee. Oksettava fiilis.
Nyt oon saanu kuntoilubuumia ylle, kun peiliin katsominen alko jo olee sen verran vastenmielistä touhua et pakko oli alottaa liikunta ja terveellinen ruokavalio.

Jotta tää touhu olis mahdollista, mun oli pakko alottaa ns. välineurheilu eli puhelimee tuli ladattuu parit appit=applikaatiot=sovellukset, jotta pystyn pitää ruoka- ja liikuntapäiväkirjaa. Lisäks tuli ladattuu juoksusovellus, et saan 10km juoksutavotteen suoritettuu eli tarvitaan jonkun sortin selkee training plan, koska mä jos joku oon huono lähtee lenkille. Salille lähteminenki on helpompaa. Mut nyt ajattelin pitkän aikaa olleen haaveen mukaa saavuttaa ton hyvän peruskunnon et jaksaisin oikeesti vetää kevyesti 10km juosten ja sit tähän kylkee jotain kevyempää salireeniä niin kyllä läskit lähtee.Mä oon todennu iphonen käyttäjänä, uusimman päivityksen mukana tulleen Healtkit/terveys appin käteväks, ku se kokoo hyvin eri sovelluksista tietoja sinne: ravintoarvoi, askeleet, kulutetut kalorit, etc.
Endomondo, free your endorphins: on loistava juoksusovellus, ite jaksanu jopa viikon käydä juoksee ilomielin, ku paikat pysyy kunnossa ettei heti lähe rikkoo ittee, hehe. On erilaisia haasteita, omia tavotteit ja kaikkea kivaa. 

Runkeeper track your runs, walks more with your iPhone or Android phone: toinen todella hyvä juoksusovellus. Synkkaa hyvin Myfitnesspal:in kanssa ja näin myös applen oman terveys-appin kaa :) Lisäks voi reenata eri muotoja: uintia, pilatesta, tanssia, crossfittii etc.
MyFitnessPal free calorie counter, diet & exercise journal:
oman ruokavalion tarkkailuun todella hyvä. Ruokia löytyy kattavasti myös suomeksi ja saa itse lisätä omia ruokia. Ainaki viikon päiväkirjan pitokin auttaa avaamaan silmät, et kuinka paljon todellisuudessa syö ja mitä kaikkea se sisältää. Tuli todettuu ettei sitä oikeesti voi vetää hirveen rasvasta, ku tulee jo tavotteet täytee kalorien osalta heti. Riippuu toki tavotteista, mut jos mielii painoa vähäänkää pudottaa niin tarkkaa saa katsoa mitä suuhun laittaa. Sitähän sanotaan, et suurin osa laihduttamisesta tapahtuu syömällä ja liikunnalla tehostetaan aineenvaihduntaa. Joten mua tää ainakin auttaa pysymään ruodussa turhan napostelun suhteen ja miettimään uudelleen annoskokoja. Lisäks oon pyrkiny ottaa terveellisemmän vaihtoehdon. Nakkikioskilla baarin jälkeen en ottanu lisätäytteeks ranskalaisia vaan riisiä. Hah, mut uppopaistettujen katkarapujen, kevätkääryleiden ja kanojen keskellä se ei ollu yhtää huonompi ratkasu rasvan puolesta :D
Withings healt mate: tässä on toimiva app kanssa, kun haluaa selvittää päivän askelmäärät ja sen sellasta. Puhelimella saa lisättyä sykkeetkin kameran ja salaman avulla sinne ylös. Tääkin synkkaa hyvin sen applen oman terveys-sovelluksen kanssa, joten ei tarvii ite lisäillä niitä lepokaloreita ja aktiivisia kaloreita sinne sitte :) Tälle appille on paljon omia härpäkkeitä olemassa, mutta niistä en tiedä kuinka toimivat ja ovatko rahansa arvoisia.

Kaikkiin pääsee muistaakseni helposti rekisteröitymään vaikkapa facebook-accountilla :-)

No jotta oman painon hallinta ja sellainen on mahdollista, oli mun sitte pakko mennä tilaa vaaka, kun sellasta ei vielä omaa kotoa löydy. Tarkalleen ottaen kehonkoostumusmittarin. Tiedän hyvin, et ne niiden antamat viitearvot on melko puppua, mut ainekin suuntaa-antavia. Omronin BF-511 kehonkoostumusmittari näytti lupaavalta ja saanut hyviä arvosteluja, joten päätin ottaa sen testiin. Jotkut sanoo, et voi sen rahan paremminkin käyttää. Mutta kapistus maksoi treknetissä tarjouksessa 115€ + 4€ posti, joten päätin siihen sitten sijoittaa ja elää siinä toivossa, että se tulee kestämään monta kymmentä vuotta. Pidän Omron-merkkiä laadukkaana, joten tuskin se kovin huono sijoitus on, kun puhutaan terveydestä. Toinen sijoitus varmaan tulee olemaan vielä joskus verenpainemittari. Onhan sitä syytä seurailla, etenkin kun käyttää hormonivalmisteita eli e-pillereitä ja sen sellaisia.

Mutta tuloksia ei saada pelkillä välineillä, on myös oltava motivaatiota ja halua saavuttaa tavoite. Itselle esimerkiksi on haasteellista nousta aamulla ylös ja lähteä lenkille samantie. Lisäksi näin syksyllä sääolosuhteet voi olla kaukana houkuttelevasta, mutta eiköhän tässä saada tuloksia aikaan. Ehkä voisin ottaa viikkokuvia, miten homma etenee ja miltä näyttää. Mut haastavin muutos on ollu ruokavaliossa eikä niinkään liikunnassa. Huhhuh tämmöset elämäntapamuutokset ei vaan toimi, ku on just alottanu opiskelee ammattikorkeakoulussa ja bileitä riittää ^^ Paras motivointi lenkille lähtöön on, kun turhaudun lahnailuuni niin sitten täytyy näyttää itselle, että on musta oikeesti johonkin. Ja niin saan todeta hetken päästä et ei se ollutkaan niin paha. Palkinnoksi hyvä ja onnistunut olo :-)

Ja sitten pari pientä "motivaatiokuvaa"!

Terkuin,
satuer

PS. Jokaisella on varmasti paljon sanottavaa kaikenmaailman kuntoilusta sun muusta terveydestä. Mielipiteet jakaa ihmisii monee eri leirii, mut mun mielestä tärkeintä on et jokainen nauttii liikkumisesta ja kuntoilusta, ja kukin tekee sen tyylillään. Olemmehan erilaisia kaikella tapaa :-)

Mutta sen haluan sanoa, et ehkä paras herkkuvälipala on ruisleipä ja tuore avokado!
Opiskelijaruokaa: zeroa, makaronilaatikkoa ja ruisleipää avokadolla :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti